Vad kostar ett lastväxlarflak?

Grått lastväxlarflak med röda flaggor i bakgrunden.

Lastväxlarflak gör det möjligt att transportera många olika typer av gods och är en lönsam investering till din verksamhet. Här förklarar vi på Hakarps Equipment hur du kan tjäna på inköpet samt vad ett lastväxlarflak kostar. 

En lönsam investering

Lastväxlarflak kommer i många olika utföranden och är ett samlingsnamn för produkter som kan användas till den lastväxlare som är monterad på lastbilen. Det kan kännas som ett dyrt inköp, men det kommer garanterat att vara en lönsam investering som effektiviserar ditt arbete. 

Tack vare lastväxlaren kan du transportera många olika typer av gods genom att helt enkelt byta lastväxlarflak. Ena dagen ska du kanske transportera grus för att andra dagen transportera byggavfall eller sopor. Lastväxlarflak skapar en stor flexibilitet i din verksamhet och gör det möjligt att vara verksam inom flera olika transportbranscher. 

Det finns olika typer av lastväxlarflak, men vi på Hakarps Equipment erbjuder bland annat:

  • Schakt- och grusflak.
  • Containerflak.
  • Vattentankar.
  • Maskinflak.
  • Spannmålsflak.

Olika prisklasser

Priset för ett lastväxlarflak varierar beroende på utförande och storlek. En vanlig container kan kosta från 50 000 kronor och uppåt, medan en vattentank kan ligga på över 200 000 kronor. Självfallet beror det också på om du väljer att köpa ett nytt eller begagnat lastväxlarflak.

Nya lastväxlarflak
Ett helt nytt lastväxlarflak kostar en hel del, men kan vara väl investerade pengar om du planerar att utnyttja det under en lång tid framöver. Genom att skräddarsy det helt efter din verksamhet och dina behov kan det även bli ett bättre köp än ett begagnat lastväxlarflak av standardmodell. 

Begagnade lastväxlarflak
Begagnade lastväxlarflak är lite billigare och är ett bra alternativ om du inte vill köpa ett helt nytt. Lastväxlarflak har ofta en väldigt lång hållbarhet, såvida det inte har utsatts för ett ovanligt högt slitage. Om du hittar ett begagnat lastväxlarflak som inte helt passar dina behov har vi även möjlighet att genomföra kundanpassningar och påbyggnationer i vår egen verkstad.

Hyra lastväxlarflak
Att hyra ditt lastväxlarflak kan vara ett lönsamt alternativ om du bara behöver fordonet under en kortare period. Det är även ett smidigt sätt att se om modellen uppfyller alla dina önskemål och krav innan du köper ett helt eget lastväxlarflak. På Hakarps Equipment tillämpar vi så kallat hyrköp, där du vid ett eventuellt köp av det hyrda fordonet kan tillgodoräkna dig en del av dina hyreskostnader.

Smidig finansiering med Hakarps Equipment

Lastväxlarflak är dyra att köpa in och kräver ofta en smidig finansieringslösning. Vi samarbetar med både Nordea och Siemens Finans, men kan även erbjuda andra kreditgivare efter dina önskemål. Du kan dessutom välja att leasa ditt lastväxlarflak om det passar dig bättre.

Har du frågor eller funderingar om efterfordon och lastväxlarflak? Tveka inte på att kontakta oss! Vi har lång erfarenhet av branschen och hjälper dig gärna att hitta en lösning som uppfyller alla dina behov och önskemål. Välkommen!

Kontakta oss Våra produkter