Vad är en flakvagn och behöver jag en?

En flakvagn med lastväxlarflak i bakgrunden.

Är du på jakt efter det optimala transportalternativet för just din verksamhet och ditt gods? Det skulle kunna vara en flakvagn som är det rätta alternativet för just dig. Fortsätt läs så berättar vi mer. 

Vad är en flakvagn? 

En flakvagn är gjord för att kunna transportera stor volymer av gods. Tack vare öppna sidor kan du lasta både stora maskiner och skrymmande gods utan att behöva ta hänsyn till väggar och tak. På en flakvagn står godset helt enkelt fritt och obegränsat – vilket gör det lättare att lasta. 

Flera fördelar med flakvagn

En annan fördel med att använda sig av flakvagn vid transport och lastning är att du lättare kan säkra ditt gods på den här typen av flak och efterfordon. I en trailer kan det vara komplext och krångligt att komma åt från olika vinklar och vrår. En flakvagn är, som tidigare nämnt, öppen, vilket gör att det finns utrymme för att säkra lasten ordentligt. Med spännband och så kallade tie-downs kan du köra tryggt och säkert på vägarna med flakvagnen. 

Hakarps erbjuder flera olika typer av flakvagnar

Hos oss på Hakarps Equipment har vi ett brett utbud av flakvagnar och flakkärror för olika behov och projekt. Vi har också möjlighet att kundanpassa alla våra produkter, det betyder i princip att du kan få en helt optimal lösning som du kan känna dig nöjd och bekväm med. Med vår långa erfarenhet inom den här branschen kan du vara säker på att vi hittar rätt fordon till dig och din verksamhet. Dessutom kan vi erbjuda både nya och begagnade flakvagnar – så det är helt enkelt dina förutsättningar och behov som sätter gränserna.

Förutom vårt breda utbud av efterfordon och flak kan du också få en smidig finansiering av ditt köp via våra samarbetspartners Siemens Finans och Nordea, eller så kan du välja att hyra ditt fordon direkt från oss.

Kontakta oss Våra produkter